Wednesday, September 2, 2009

huhuhu..

lame x update blog ni...aku ade jer cumer xtau nak cite per..xde cite menarik lar..
hidup mcm biasa..g keje,balik keje n tido,makan..hari2 rase same jer..xde yg best..
rase mcm xpercaye je dh bulan pose,sikit lg nak raya..baju raye semua xsempat nk siap,siap pas raye..menci!!!!xdpt nk beraya..beli ready made jer lar..tukang jahit jahat semua dh full,lmbt sgt antar katenye...sape pandai jahit??onie jahitkn kain aku..
cite pasal puasa plak,hari2 selera mkn bertambah..ade je yg nk mkn tiap hari..asik teringin jer..
kalau g bazar,semua bende nk beli...tp tis week buke sensorang jer..papa cuti 4 hari smpai jumaat..so buke sensorang je kat bilik..nk mkn pun xbest..kawan2 jom r teman aku berbuke..

Friday, July 31, 2009

geram..comel!

Khamis mlm jumaat g umah papa,ade tahlil arwah abg ipar die yg meninggal 40 hr yg lalu..
Kak teh pun dtg bw baby gurl die yg comel..name arisya lerina(xtau spelling betui ke tak)
dulu kecik jer..kejap je dh lima bulan..ckp kat k.teh cpt nye dh besar dulu kecik jer..geramnye tgk die..puteh sgt,mate coklat..nk gigit jer rase..




**time baru lahir,dlm 1-2 minggu(dh lupe dah)**


**skg dh lima bulan,geram mcm babyboy coz xde rambut br pas cukur**

**ngn uncle die yg x comel,baby comel kan..


**cutenyer die gelak**

Monday, July 13, 2009

Cerita Brownies & Kek coklat

Last weekend hr tu,pas abis training dr bangi terus shoot g jalan tar ngn amy..lame gile kt semua house..cr barang hantaran x abis2 lg.rambang mate..geram tgk reben yg cantik2.byk aku borong.. Pas abis shopping sakan aku pun blk ke rumah..teringin sgt nk wat brownies..so brg2 aku dh siap beli hr jumaat ptg,bermula la episod membuat brownies..setelah semua bahan di adun aku pun membakar..last sekali aku nk wat topping die,tp coklat yg aku cair kn terhangus la plak... coklat masakan dh abis so aku gune jugak la yg hangus tu..nasib tak bp rase hangus..x puas hati ngn brownies yg dibuat..aku terfikir plak nk buat kek coklat.aku suh adik aku g beli coklat kt carefour plak..aku pun membuat adunan kek..nasib kek jd walaupun aku xberapa puas hati...td bw kat opis bgtau kt dieorg brownies x bp jd n xsedap..tp lepas dieorg makan,dieorg ckp ok jer..aku jer yg rase tak jd..ingat nk buat surprise kat papa..tp x jd memikirkn tkt die ckp xsedap..bg kawan2 jer mkn.. Aku memang semangat kalau bab masak memasak..cume kurang mahir lg dlm bab masakan..kene byk belajar lg..so pada semua kawan2 kalau ade resipi yg menarik untuk di kongsi bersama..sila la berkongsi...aku sgt suke!!!


**bancuhan coklat n butter tuk brownies**


**adunan kek coklat**


**brownies yg tlh siap**

Thursday, July 9, 2009

Nothings

Takde pape pun yg special hari ni..seperti rutin harian g keje,blk keje.. YES!! esok jumaat boleh turun dr puncak genting ni balik kl...wendunye nak balik..xsabar nk tunggu esk..bosan sgt duk sini..
then hr sabtu ade training kt akademi cimb..training ape ntah..malas nye nk pegi.. semalam hari yg sgt tension,naik migrain kepala aku..byk sgt unexpected things happened..sampai papa pun marah2..ye lar..dia ckp org lain punye prob tp ktorg pun terlibat same..aku plg tak suke org petik2 name coz nak selamat kan diri sendiri..pastu x mengaku..pernah tak korang jumpe org mcm ni dlm hidup korang??so ape korang buat ngn org mcm ni..aku mmg xleh bla ngn pretender mcm ni.. pandai berlakon..asal la x jadi pelakon jer??hari2 mengadap org mcm ni wat sakit hati jer.. susah nk cr true friend dlm hidup ni..masing2 fikirkn diri sendiri jer..



**gambar sekadar hiasan**

Tuesday, July 7, 2009

BosanNYE..

Bosannye duk umah ni..abis je keje terus balik apartment..duk kt genting takde per nak wat..
Papa plak bz jer..maklum la skg ni genting bz sgt..nak tukar name..dulu resort world bhd tp skg tukar genting malaysia berhad,so die bz la wt logo,poster n byk bende nak adjust balik..takde mase nk layan aku. hari2 kene ot.
tapi tak kaye2..(pa jgn marah k!)
Td kat bank pun customer pun tak ramai..kite org bersembang jer..story zaman sekolah dulu..memacam citer kuar..sweet jugak bilek ingat zaman belajar dulu..huh..nyesal tak belajar rajin-rajin..skg keje makan gaji jer..bila lar nk kaye.hari-hari kire duit customer je,kalau duit sendiri takpe gak!!
cite pasal kaye,td pas balancing kat bank sementara tunggu 5.45 time nak blk kiteorg makan roti ngn home made kaya..sedap zue bakarkan...jd old town cafe plak kt bank...if dato nazir tau staff cimb macam ni gaye nye..sah die x amik keje..."i will show u the door"ayat dato nazir..betul ker??
Nak story per lg ek..aku tersangat la bosan sebenarnye,bile la kawan2 aku nk naik genting melawat aku..dah dua tahun duk sini sekali pun dieorg xnok pernah dtg.

onniey,bed,fad N lelain...korang xnak dtg sini ker??meh la dtg sini..best sejuk..

**time ni dah kul 11 tp cust br 11 org jer**

**suasane bank yg xde customer**



**sempat posing lagi**



**inilah home made kaya,sedap tau!! thanks fida nanti bw lg**

Monday, July 6, 2009

Saje jer..

huh..tetibe je nak create blog ni..terpengaruh ngn murni saleh..dh la tak reti,hentam koromo jer..
tengok semua org ade blog,aku pun nak wat gak..ketinggalan betul aku ni.. tapi aku takla nak berlebih dari org..nanti oniey ckp aku nk berlebih dr die plak... mcm statement kt blog die
(manusia ooo manusia)"Manusia nih ade mcm² prangai…Itu la ini la…Kadang² menyakitkan hati,menyakitkan mata memandang…Tp lagi sakit ati yang menanggung nih… Xlarat nak ngadap prangai yg xleh org BERLEBIH dr kite…Ape korang nak wat if korang ngadap org cam2???"
soalan ko tu aku pun tak tau nk jawab,bawa bersabar ek... aku pun create blog ni juz for fun..